Nazdrowje Bar and Restaurant has been converted from a parking garage to a popular night spot in Stockholm. Architect, Richard Lindvall was commissioned to make the change and new interior design. He has gone for a very stark, minimalist industrial look with some very trendy touches like these copper pipes and custom made light fittings. The designer left many of the concrete surfaces exposed inside the old car park, while others he lined with plain white ceramic tiles. "The natural raw atmosphere of the space was kept and used as a base for the concept," he says. 

Although the existing rawness of the garage clearly remains, Lindvall has added plenty of personality and much-needed comfort to a place where, after all, people are going to be eating and drinking. The dark concrete floors have a pleasant sheen and contrast nicely with the paler seating. Touches of colour and lustre come in the form of a copper fireplace and the custom made copper light installations and piping that heats the place.

Vintage pendant lights from a factory in the Czech Republic and Tolix chairs add to the robust industrial atmosphere and contrast perfectly with the white tiling behind the bar. Nazdrowje has too much flair to be labelled truly brutalist, although the deer on the wall might disagree!

The Tolix stools have an unfinished metal colouring and either a galvanized or gunmetal grey colour would suit the restaurant. The contrasting coloured concrete formwork creates an impressive dining area that is functional and fits the design theme. 

A wider view of the restaurant shows more of the tables and Tolix gunmetal stools with only some simple, traditional photographs to break the stark walls. The design is dramatic and consistent throughout the venue with only some light touches of colour to punctuate the space.

The same design theme continues into the wash rooms with a large copper plate under the basins for colour and contrast.

Images: we-heart.com

Photography, Mattias Lindb├Ąck